Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت آمریکا بارها رسما اعلام کرده که از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کند و حتی ترور سپهبد سلیمانی را نیز برعهده گرفت. با این حال تاکنون هیچ گروه ویژه اقدام مالی هیچ اقدامی در مقابله با حمایت از تروریست دولتی آمریکا نداشته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سید مصطفی موسوی نژاد:«دانسک‌بانک دانمارک به عنوان یکی از کشورهای اصلی عضو FATF اکنون با رسوایی پولشویی ۲۰۰ میلیارد یورویی روبرو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانمارک از سال 1991 عضو FATF است. حجم پولشویی صورت گرفته معادل حدود نیمی از تولید ناخالص ایران است. مقصد پول‌های شسته شده کشورهای استونی، لاتویا، چین، سوئیس، ترکیه، انگلیس و حدود ۱۵۰ کشور دیگر بود. ۶ عضو FATF درگیر بزرگ‌ترین پولشویی تاریخ بوده‌اند. برخی منابع معتقدند 60% پولشویی جهان در آمریکا و اروپا صورت می‌گیرد.» این خبری بود که چیزی حدود یکسال پیش، درست در ایامی که بحث پیوستن ایران به FATF به منظور جلوگیری از پولشویی داغ بود، رسانه‌های بزرگ دنیا را به لرزه درآورد.

عدم پایبندی کشورهای قلدر

یکی از شبهاتی که هواداران پیوستن به FATF مطرح می‌کنند این است که فقط ایران و کره‌شمالی به این کنوانسیون بطور کامل عمل نمی‌کنند و در لیست سیاه قرار دارند. اما آنچه این گروه پنهان می‌کنند این است که کشورهای دیگر علی‌الخصوص کشورهای قدرتمند به مفاد این کنوانسیون عمل نکرده و پایبند نیستند و هیچکس هم جرات ندارد آن‌ها را در لیست سیاه بگذارد، یا اگر بخواهیم بهتر بگوییم، این قوانین برای کشورهای ضعیف تدوین شد تا رفتار آن‌ها متناسب با خواست ابرقدرت‌ها تنظیم شود. این درحالی است که کشورهای به اصطلاح ابرقدرت‌ به این توصیه‌ها پایبند نیستند. اما این توصیه‌ها را ابزاری برای تحت فشار قراردادن کشورهای ضعیف قرار داده‌اند. در ادامه به بررسی برخی از گزارش‌های این نهاد در همین راستا می‌پردازیم:

 آمریکا: در گزارش ارزیابی FATF، آمریکا در اجرای 31 توصیه از 40 مورد پیشنهاد شده ضعیف عمل کرده است. اما امروز می‌بینیم که بدلیل عدم تصویب دو توصیه (پالرمو و CFT)، ایران همچنان در لیست سیاه باقی مانده است. در همین راستا سناتور مارک وارنر در یک جلسه کنگره در اعتراض به پولشویی گسترده در ایالات متحده می‌گوید:« من فکر می‌کنم همه‌ ما می‌دانیم که آقای دونتائونو در اظهارات مکتوب خود به این حقیقت اشاره کرده بود که گروه ویژه اقدام مالی FATF در رابطه با پولشویی در سال 2006 گزارشی منتشر نمود و در آن گفت که آمریکا خیلی عقب است. بعد از آن ما یک گزارش دیگری در سال 2016 منتشر کردیم که در آن گزارش گفته شده بود بیشتر اتحادیه اروپا واقعاً پیشرفت کرده‌اند، اما ما هنوز عقب هستیم. من امیدوار بودم که این عرصه‌ای باشد که کمیته سنا بتواند از آن باری بردارد.»

سوئیس: در گزارش FATF در مورد کشور سوئیس نیز آمده است که این کشور در اجرای مواد 24 و 25 نمره ضعیفی دریافت کرده است. اما همچنان روندی کاملا عادی در این کنوانسیون را طی می‌کند.

کانادا: طبق گزارش وال‌استریت ژورنال، دوسوم بانک‌های کانادا استانداردهای پولشویی را رعایت نمی‌کنند و این کشور مهد پولشویی در آمریکای شمالی به‌شمار می‌رود. شرایط نامطلوب پولشویی در کانادا در حالی است که این کشور عضو رسمی نهاد FATF است.

بانک‌های بزرگ اروپایی: به‌گزارش نشریه ویک، قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان ازجمله اعمال مجرمانه‌ای است که در سطح وسیعی توسط بانک‌های اروپایی منجر به پولشویی می‌شود و تنها به بخش اندکی از این جرائم رسیدگی و بر آنها اعمال قانون می‌شود. دونالد تون، یکی از مدیران اداره جرم بریتانیا، پس از برشمردن پولشویی بعنوان یکی از بزرگ‌ترین معضلات اروپا، حجم پولشویی را بالغ‌بر 150 میلیارد پوند در سال برآورد کرد. رویترز نیز در گزارشی می‌نویسد:«انگلستان به‌تازگی برای مقابله با 120 میلیارد دلار جرائم پولشویی سالیانه خود، با چشم‌پوشی و بی‌اعتنایی به راهکارهای بین‌المللی، به رویکردی ملی روی آورده و در اواخر سال گذشته میلادی، نهادی به‌منظور «مبارزه با جرائم اقتصادی» به‌عنوان زیرمجموعه «آژانس ملی جرائم در بریتانیا» راه‌اندازی کرده است.» اکسپرس نیز در گزارشی نوشت:«پولشویی سال‌هاست که مشکل اتحادیه اروپاست و هم‌چنین به‌ نقل از منابع رسمی مدعی شد که 1.8 نفرساعت کارمند مسئول مبارزه با پولشویی در سراسر اروپا مشغول فعالیت هستند که در مواردی این عدد به 2.2 نفرساعت هم می‌رسد.»

موارد فوق بخوبی ناکارآمدی و شاید ناکارآمدی عمدی FATF در کشورهای خاص را به تصویر می‌کشد.

انتقال اطلاعات به خارج؛ تایید یا تکذیب؟

یکی از مهمترین مواردی که حامیان پیوستن به FATF بر روی آن پافشاری می‌کردند، تاکید عدم انتقال اطلاعات به خارج از کشور بود. افراد متعددی با یقین کامل می‌گفتند ما فقط باید یکسری قوانین را تصویب کنیم و توصیه‌هایی را رعایت کنیم. هیچگونه انتقال اطلاعاتی به خارج از کشور صورت نمی‌گیرد. در مقابل، مخالفین پیوستن به این کنوانسیون معتقدند از طریق آلارم‌هایی که بوسیله واحد FIU صادر می‌گردد، این کنوانسیون اطلاعات تمامی زنجیره این معامله مشکوک را از ایران خواهد خواست. اما تیر خلاص را لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس‌جمهور با حضور در برنامه زنده تلویزیونی شلیک کرد. وی معترف بود ما با پیوستن به این کنوانسیون باید اطلاعات معاملات مشکوک را به FATF بدهیم. حال مصادیق این معاملات مشکوک در آینده چه خواهد بود، داستان‌هایی تکراری مانند برجام را مقابل چشمان‌مان خواهیم داشت.

بزرگترین مدافع FATF که حاضر نیست از آن دفاع کند

«یک جایی بود که دعوای مجلس و شورای نگهبان را رسیدگی می‌کرد که امروز روغن‌کاری لازم دارد.» این آخرین کنایه روحانی به مجمع تشخیص مصلحت نظامیست که حاضر نیست بی‌چون‌وچرا زیربار خواسته‌های رئیس‌جمهور برود. البته من نیز با روحانی موافقم. مهمترین روغنکاری که مجمع به آن نیاز دارد این است که بزرگترین مدافع FATF را وادار کند در جلسات مهم این مجمع حضور پیدا کند. این مایه تعجب است که اگر وی استدلالی در این حوزه دارد بجای کنایه زدن به چنین مجلسی، سعی نمی‌کند با حضور خود، این جمع را قانع کند. آیا چیزی در جنته ندارد یا دوست ندارد در مجمعی که هاشمی رئیس آن نیست شرکت کند؟

حق شرط؛ استدلالی مضحک!

بنابر ماده 19 «کنوانسیون بین‌المللی حقوق معاهدات وین 1969» حق شرط در سه حالت امکان‌پذیر است:

آن کنوانسیون، حق شرط را منع نکرده باشد فقط در موارد خاصی که کنوانسیون اجازه داده باشد شرط یا تحفظ، مخالف هدف و منظور آن کنوانسیون نباشد.

از سوی دیگر، بنا بر ماده 20 «کنوانسیون بین‌المللی حقوق معاهدات 1969»، حق تحفظ وقتی پذیرفته می‌شود که سایر کشورهای عضو آن را بپذیرند. یعنی اگر کشورهای عضو با آن موافقت نکنند، این شرط پذیرفته نخواهد شد. در همین راستا چند مثال در ادامه خواهم زد:

یمن: این کشور برای پیوستن به FATF حق تحفظی را برای خود در مورد مواد 2 و 24 قائل شده است. اما در مقابل استرالیا بیانیه‌ای صادر و حق شرط ماده 2 یمن را نمی‌پذیرد.

مصر: این کشور پس از پذیرفتن FATF، یک بیانیه تفسیری صادر نموده و می‌گوید:« مقاومت ملی در تمامی صورت‌هایش شامل مقاومت مسلحانه در برابر ‌اشغال و تجاوز خارجی با توجه به اصل آزادی و خودیاری را به‌عنوان فعالیت تروریستی تلقی نمی‌کند.» در مقابل آمریکا اعلام کرد بیانیه تفسیری مصر دامنه کنوانسیون را محدود نموده و نقض ماده 19 کنوانسیون بین‌المللی حقوق معاهدات است.

با توجه به مثال‌های فوق آیا حق شرط‌های ایران توسط کشورهای عضو که کشورهایی نظیر آمریکا، انگلستان و کشورهای مرتجع منطقه هستند، پذیرفته خواهد شد؟ پاسخ این سوال در چند بیانیه اخیر FATF آمده است. این کنوانسیون تصریح کرده که استثنا شدنِ گروه‌های مقاومت در قانون اصلاح قانون مبارزه با تروریسم که چندی پیش در مجلس ایران تصویب و در شورای نگهبان تأیید شد را قبول ندارد.

انتهای پیام/4129/

منبع: آنا

کلیدواژه: آمریکا سپهبد سلیمانی گروه ویژه اقدام مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۳۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحولات اوکراین| کمک نظامی آمریکا قادر به توقف روسیه نیست

شرط پاپ برای شرکت در کنفرانس صلح سوئیس، قصد رئیس‌جمهور چین برای کمک به حل مناقشه اوکراین در فرانسه، هشدار ژنرال ناتو درباره امکان توقف حمایت نظامی غرب از کی‌یف و تاکید برن بر عدم ارسال سلاح به اوکراین، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  روزنامه "فایننشال تایمز" به نقل از جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا گزارش داد که اوکراین پس از دریافت کمکهای نظامی آمریکا به مبلغ 61 میلیارد دلار، تنها در سال 2025 درصدد انجام یک ضدحمله جدید است، ولی تا آن زمان  پیشروی ارتش روسیه اجتناب ناپذیر خواهد بود.

سالیوان اعتراف کرد: او انتظار دارد روسیه، با وجود تصویب بسته بودجه جدید ایالات متحده برای اوکراین، همچنان به پیشروی خود ادامه دهد، زیرا شما نمی‌توانید با چرخاندن یک سوئیچ، فورا اوضاع را تغییر دهید.

این مقام کاخ سفید با اشاره به موفقیت‌های ارتش روسیه در جبهه، افزود: البته با کمک جدید واشنگتن، اکنون کی‌یف این فرصت را خواهد داشت که "خط مقدم را حفظ کند" و در طول سال 2024 بتواند در برابر هجوم نیروهای مسلح روسیه مقاومت کرده و در سال 2025 دست به یک ضدحمله بزند.

فایننشال تایمز یادآور شده، اظهارات سالیوان نشان دهنده واضح ترین بیان کاخ سفید است که در صورت انتخاب مجدد جو بایدن در نوامبر، درگیری اوکراین را چگونه می‌ بیند. زیرا هرگونه تلاش اوکراین برای اجرای یک عمیات ضدحمله به افزایش بودجه ایالات متحده از طریق تصویب کنگره بستگی خواهد داشت.

چند روز قبل، روزنامه "نیویورک تایمز" نیز به نقل از مقامات غربی نوشت که متحدان اوکراین ممکن است با موانعی برای ادامه تدارکات تسلیحاتی جدید مواجه شوند و زمان اصلاً به نفع کی‌یف نیست. آوریل هینس، مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده هم گفته که روسیه قادر است از خطوط مقدم اوکراین در بخش‌های شرقی عبور کرده و به سمت مناطق مرکزی اوکراین پیش برود.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هشتصد و سومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

پاپ تنها با دعوت روسیه در کنفرانس صلح اوکراین شرکت خواهد کرد

لئونید سواستیانوف، رئیس اتحادیه جهانی مومنان کهن (WBU)، با استناد به گفتگوی شخصی خود با پاپ، صبح امروز، دوشنبه، فاش کرد که پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک جهان، تنها در صورتی در کنفرانس مربوط به اوکراین در سوئیس شرکت خواهد کرد که روسیه هم به آنجا دعوت شده باشد.

او گفت: «پدر مقدس فقط در صورتی به کنفرانس سوئیس خواهد رفت که روسیه به آن دعوت شود.»

ویولا آمهرد، رئیس جمهور سوئیس روز گذشته اعلام کرد که از پاپ فرانسیس برای شرکت در نشست آتی درباره اوکراین دعوت کرده است. سوئیس از رهبران برزیل، هند، چین و جمهوری آفریقای جنوبی برای مشارکت در رایزنی‌های مربوط به حل و فصل بحران اوکراین دعوت کرد.

کنفرانس اوکراین قرار است در تاریخ 15 تا 16 ژوئن در شهر بورگن‌شتوک Bürgenstock سوئیس برگزار شود. به گفته مقامات برن، "در این مرحله" روسیه برای شرکت در نشست دعوت نشده، ولی بطور کلی روند صلح بدون مشارکت مسکو "غیرقابل تصور است".

چین قصد دارد با فرانسه برای یافتن راه حلی برای بحران اوکراین همکاری کند

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین که روز گذشته به پاریس سفر کرده، اعلام کرد که کشورش قصد دارد با فرانسه و کل جامعه بین المللی برای یافتن راه حل بحران اوکراین همکاری کند.

او در ستونی برای روزنامه فرانسوی "فیگارو" در این باره نوشت: «ما امیدواریم که صلح و ثبات به‌زودی به اروپا بازگردد. ما قصد داریم با مقامات فرانسوی و کل جامعه بین المللی برای یافتن راهی درست و منطقی برای حل و فصل بحران اوکراین کار کنیم.»

وی تاکید کرد که چین یک طرف یا شرکت کننده در این بحران نیست، اما همیشه نقش سازنده‌ای در ترویج حل مسالمت آمیز مناقشات ایفا کرده و خواهد کرد.

رهبر چین افزود: من بارها خواستار رعایت اهداف و اصول منشور ملل متحد، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها و در نظر گرفتن منافع مشروع امنیتی همه طرف‌های مناقشه شده‌ام.

شی جین پینگ همچنین بر غیرقابل قبول بودن استفاده از تسلیحات هسته‌ای به هر بهانه و از جمله تهدید سایر کشورها تاکید کرد.

پیش بینی ژنرال ناتو درباره توقف ارسال تسلیحات به اوکراین در صورت عدم بسیج

ژنرال بازنشسته ناتو "بن هاجز" در مصاحبه‌ای ابراز عقیده کرد که در صورت عدم موفقیت اجرای بسیج در اوکراین و پیدا نشدن افراد کافی برای پیوستن به ارتش، کشورهای ناتو در آینده تحویل سلاح به کی‌یف را متوقف خواهند کرد.

این مقام نظامی ناتو گفت: «دولت اوکراین مسئول اصلاح وضعیت در داخل کشور است و این به سادگی باور کردنی نیست که آنها هنوز سیستم پرسنلی برای ایجاد ارتشی با اندازه لازم را تغییر نداده‌اند.»

ژنرال هاجز افزود که از شنیدن اینکه در اوکراین سن خدمت سربازی اجباری 27 سال است و اخیراً به 25 سال کاهش یافته، شگفت زده شده، در حالیکه در اکثر کشورهای اروپایی و در ایالات متحده، سن خدمت نظامی اجباری از 18 تا 19 سالگی شروع می‌شود. به گفته او، اگر معلوم شود که اکثریت جامعه اوکراین نمی‌خواهند در ارتش خدمت کنند، کی‌یف به معنای واقعی کلمه در معرض خطر احتمالی از دست دادن حمایت ناتو در قالب تدارکات تسلیحاتی قرار خواهد گرفت.

رئیس سابق شورای امنیت اوکراین هم در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه جای گرفت

آلکسی دانیلوف، رئیس سابق شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین، پاول کلیمکین، وزیر امور خارجه سابق این کشور و ولادیمیر گرویسمان، رئیس سابق پارلمان در فهرست افراد تحت تعقیب وزارت امور داخلی روسیه قرار گرفتند. مشخص نشده که این افراد تحت کدام ماده قانون کیفری روسیه تحت تعقیب قرار گرفته‌اند.

بعد از آن گزارش شد که آرسن آواکوف، رئیس سابق وزارت امور داخلی اوکراین و یوری استیتس، وزیر سابق اطلاعات این کشور هم به فهرست تحت تعقیب وزارت امور داخلی روسیه اضافه شدند.

روز شنبه، وزارت امور داخلی روسیه، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و پترو پروشنکو، رهبر سابق اوکراین را در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داد. جزئیات علت این تصمیم فاش نشد.

سوئیس هیچ برنامه‌ای برای ارسال سلاح به اوکراین ندارد

ویولا آمهرد، رئیس جمهور سوئیس شب گذشته اعلام کرد که این کشور  قصد ندارد به اوکراین تسلیحات نظامی ارسال کند و قانون "وضعیت اضطراری" که می‌تواند برای چنین تحویلی در نظر گرفته شود، در این مورد اعمال نخواهد شد. 

او در مصاحبه‌ای گفت: «قانون وضعیت اضطراری در خصوص اوکراین مورد بحث نیست. این قانون فقط در موارد ضروری جدی، مانند بحران کوید-19 قابل استناد است. مجلس در حال حاضر در حال بررسی اصلاحیه قانون تجهیزات نظامی است».

امهرد افزود که سوئیس علیرغم کمبود منابع در اروپا و نیازهای اوکراین، به خرید مهمات برای ارتش خود ادامه خواهد داد.

جمهوری چک رسما سفیر خود را از روسیه فراخواند

جمهوری چک رسما سفیر این کشور در روسیه، ویتسلاو پیوونکا را به کشورش فراخواند. به گزارش وزارت خارجه چک، پیوونکا در پایان ماه مه سمت خود را ترک خواهد کرد. البته خود این دیپلمات از سال 2022 به طور دائم در پراگ زندگی میکرده و در طول این مدت سفارت چک در مسکو در واقع توسط کاردار موقت آن اداره می‌شد.

وزارت امور خارجه چک قصد دارد سفیر جدیدی را به مسکو بفرستد.

وعده روسیه به پاسخ به اقدامات خصمانه کشورهای بالتیک

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که مقامات مسکو قطعاً به اقدامات خصمانه کشورهای حوزه دریای بالتیک پاسخ خواهند داد. 

او گفت: ما همچون گذشته به اقدامات خصمانه کشورهای بالتیک با تدابیر نامتقارن و عمدتاً در حوزه اقتصادی و ترانزیتی پاسخ خواهیم داد.

این دیپلمات یادآور شد که اقدامات مسکو پیش از این بر کشورهای حوزه بالتیک تأثیر گذاشته و به ویژه، جهت گیری مجدد جریان محموله به بنادر شمال غربی روسیه تأثیر بسیار منفی بر درآمدهای این کشورها داشته است.

زاخارووا همچنین به رشد فزاینده روس‌هراسی در کشورهای استونی، لتونی و لیتوانی اشاره کرده و افزود: زبان روسی تقریباً در تمام عرصه‌های زندگی از جمله آموزشی جایگزین شده که این از "مظاهر نئوفاشیستی" است.

وی در پاسخ به سوالی درباره قطع احتمالی روابط دیپلماتیک با آنها یادآور شد: روسیه همیشه تلاش می‌کند کانال‌های گفت‌وگو را حفظ کند، اما کشورهای غیردوست تمام تلاش خود را برای پیچیده‌تر کردن تعامل متعارف انجام می‌دهند.

تحولات اوکراین|قصد بایدن برای حمایت غیرعلنی از کی‌یفتحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیهتحولات اوکراین| زلنسکی ناتو را به بدقولی متهم کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نارضایتی فزاینده اروپایی‌ها از دموکراسی
  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • لاهه در دوراهی 
  • با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟/ اوکراین: ترور زلنسکی توسط روسیه خنثی شد/ تهدید بلاروس به اقدام نظامی علیه لهستان
  • دانشجویان دانشگاه‌های اکسفورد و کمبریج به جنبش حامیان فلسطین پیوستند
  • حامیان فلسطین در نیویورک پرچم آمریکا را آتش زدند+ فیلم
  • سلیمانی: اخراج رفیعی درست بود؛ بنیادی‌فر قضاوت بی‌نقصی داشت
  • همکاری دانشگاه‌ها و پلیس آمریکا در شناسایی حامیان فلسطین
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • تحولات اوکراین| کمک نظامی آمریکا قادر به توقف روسیه نیست