Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: اروپا به خوبی می‌داند سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران با شکست مواجه شده و قدم گذاشتن آن در مسیری مشابه، معامله‌ای با حاصل جمع صفر را رقم خواهد زد.
به گزارش خرداد به نقل از ایسنا، فاطمه شریفی، کارشناس سیاسی و بین الملل در یادداشتی با عنوان معامله‌ای با حاصل جمع صفر، نتیجه بازی جدید اروپا با ایران نوشت: در 23 تیر 1394 تهران با کشورهای موسوم به 1+5 بر سر برنامه صلح آمیز هسته ای خود به توافقی تحت عنوان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دست یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این توافق چه ایران و چه طرفهای مقابل متعهد به انجام اقداماتی شدند، با اجرایی شدن برجام و حتی قبل از آن، ایران به تمامی آنچه توافق کرده‌ بود، جامه‌ی عمل پوشاند. این در حالی بود که حرکت سایر بازیگران در مسیر تحقق وعده هایشان بسیار کند بود و شاید از همان روزهای اول، بد عهدی و بی عملی آنها شروع شد، تا ترامپ در آمریکا به قدرت رسید.
با روی کار آمدن ترامپ، آمریکا از برجام خارج شد و تمامی نتایج حاصله از چانه زنی‌ها و مذاکرات بیش از یک دهه، به محاق رفت. مرور زمان نشان داد که سایر اعضای برجام، علیرغم سر و صدای زیاد در حمایت از حفظ برجام، اراده یا توان انجام تعهداتشان در قالب برجام را ندارند. بی عملی سایر بازیگران موجب شد تا ایران اعلام کند که به تنهایی قادر نیست تمامی بار برجام را به دوش بکشد. ایران بدون اینکه برجام را نقض کند، بر اساس بندهای 26 و 36 گامهایی را برای کاهش تعهدات خود، برداشت. در کشاکش کاهش گام به گام تعهدات ایران، لحن اروپا تغییر کرد و نهایتا سه کشور اروپایی بدون در نظر داشتن اینکه بی عملی آنها در کنار خروج آمریکا از برجام موجب وضعیت کنونی شده است، موضع طلب‌کاری گرفته و با صدور بیانیه‌ای از ایران خواستند تا زمینه را برای مذاکرات بلندمدت درباره برنامه هسته‌ای و مسائل مرتبط با امنیت منطقه‌ای از جمله برنامه موشکی‌اش فراهم کند. تروئیکای اروپا چندین بار در نامه به دبیر کل سازمان ملل متحد مدعی شده‌اند که اقدام ایران در ساخت و راه‌اندازی موشک‌های بالستیک با قطعنامه2231 سال 2015 شورای امنیت سازمان ملل در تضاد است. این در حالی است که در قطعنامه مذکور تنها با لحنی غیرالزام‌آور از ایران «خواسته شده»، موشک‌هایی را که «دارای قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای هستند»، آزمایش نکند. آنها بخوبی آگاهی دارند که رهبر انقلاب تولید و استفاده از سلاح هسته‌ای را حرام اعلام کرده و در این راستا جمهوری اسلامی ایران متعهد شده که از دانش هسته‌ای برای اهداف نظامی استفاده نکند. آژانس انرژی هسته‌ای هم بارها طی گزارشهای خود صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران و عدم انحراف آن را تایید کرده است. وقتی چنین فتوا و تعهدی وجود دارد، ایران نیازی به داشتن موشکهایی که قابلیت حمل کلاهک هسته ای را داشته باشند، ندارد. ایران بارها این مطلب را گوشزد کرده و تأکید نموده که هیچ یک از موشک‌هایش برای حمل کلاهک‌ هسته‌ای طراحی نشده‌اند. همچنین ایران اعلام کرده که برنامه های نظامی کشور، تدافعی بوده و قابل مذاکره و رایزنی نیست.ادعاهای سه کشور اروپایی را می توان فرار به جلو دانست، چرا که آنها نتوانسته اند به تعهدات خود عمل کنند، بنابراین با وارد ساختن اتهاماتی علیه کشورمان، می خواهند انفعال و ناکامیهای خود را به فراموشی سپرده و ایران را عامل اصلی شکست برجام معرفی کنند. آنها می خواهند با چنین دستاویزی، ایران را مجبور به آغاز بازی یا معامله‌ای جدید کنند که نتیجه ی آن محروم شدن مردم کشورمان از حقوق مسلم خود می باشد. شواهد نشان می‌دهد اروپا سناریوی تازه‌ای را در ارتباط با برجام تعریف کرده و هر کدام از بازیگران با توجه به موقعیتی که دارند، عهده‌دار نقشی متفاوت هستند. انگلیس به واسطه رابطه نزدیک جانسون با ترامپ مواضع آمریکا را تکرار می‌کند و از توافق جدید با ایران سخن می‌گوید. هر چند تغییر لحن و فعل انگلیس مسئله تازه‌ای نیست و لندن چندین بار ایران و سیاست های تهران را در کاهش تعهدات برجامی به چالش کشیده، اما هیچ زمان به این صراحت از توافق جدید سخن نگفته بود. از همین رو تغییر ادبیات این بازیگر ناظران را متعجب کرد تا جائیکه برخی از ناظران هم بر این باورند که جانسون چندی است که با رهبران آلمان و فرانسه درباب برجام گفت‌وگو داشته و به نظر می‌رسد که مواضع این سه کشور اروپایی در ارتباط با ایران به یکدیگر نزدیک باشد.
آلمان به واسطه کاهش محبوبیت مرکل در عرصه داخلی، نقشی خنثی پیدا کرده است، بنابراین برلین نه خواهان تنش است نه پایان برجام! در کاخ الیزه نیز رئیس‌جمهوری فرانسه از رویکرد پیچیده‌ای در ارتباط با برجام پیروی می‌کند. از تماس تلفنی‌اش با روحانی، میزبانی از ظریف و هیئت ایرانی در حاشیه اجلاس گروه هفت در بیاریتز و تلاش‌هایش برای تحقق اینستکس گرفته تا مسئول دانستن ایران در حملات پهپادی به آرامکو، جملگی نشان دهنده تاکتیک پیچیده و در عین حال لغزنده پاریس است. وال‌استریت ژورنال نیز در این باره نوشت: «فرانسه تلاش کرد تا در یک میانجی دلسوز در ظاهر، زمینه را برای متقاعد کردن همتای آمریکایی‌اش برای لغو تحریم‌ها یا اجرای طرح معافیت‌ها فراهم کند، اما تاکید تهران بر لغو تحریم‌ها به عنوان پیش شرط رایزنی‌ها و پافشاری ترامپ بر کمپین فشار حداکثری، فرانسه را بر سر دو راهی قرار داده ‌‎است.» فرانسه برای پایان دادن به سردرگمی‌اش، در میانه تنش‌های تهران و واشنگتن موضع جدیدی را اتخاذ کرده و به نظر می رسد هم صدا با متحدان اروپایی‌اش در راستای سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران در حرکت است. اروپا تلاش دارد تا با توسل به سیاست چماق و هویج (تهدید و تشویق) بستر را برای پایان توافقی که به واسطه وابستگی اش به ایالات متحده قادر به اجرای مفادش نیست، هموار سازد.تلاش سه کشور اروپایی برای تغییر زمین و قواعد بازی، از این امر ناشی می شود که آنها بدون اجازه آمریکا قادر به هیچ کاری نیستند و ملزم هستند که طبق خواسته آمریکا حرکت کنند. با وجود چنین واقعیتی، ایران به منظور بستن راه هر گونه بهانه جویی از سوی کشورهای اروپایی، پس از نقض برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل از سوی آمریکا، یک سال اقدامی نکرد و صبر استراتژیک پیشه گرفت. بی عملی اروپا در این مدت موجب شد تا ایران راهی غیر از کاهش تعهدات برجامی نداشته باشد. مقام‌های کشورمان ماه‌هاست در واکنش به رویکرد منفعلانه اروپا اندک اندک تعهداتشان را کاهش داده‌اند تا اروپا را مجاب به تحقق وعده هایش کنند. تاکتیکی معقول که هدف از آن یادآوری اجرای تعهداتی است که ماحصل 12 سال رایزنی و تکیه بر مولفه دیپلماسی بوده است. در این میان آنچه با اهمیت است سرنوشت برجام در میانه کنش‌ها و واکنش‌های حاکم است. موضع آمریکا به واسطه سیاست‌های دوگانه ترامپ مشخص نیست. اروپا نیز برای پنهان کردن کاستی هایش با آمریکا هم صدا شده و ایران هم کماکان بر موضع بر حق خود تاکید دارد. اگر شرایط بدین گونه ادامه یابد، سناریوهای دیگری نیز مطرح خواهد شد؛ شاید اروپا قصد دارد، زمینه را برای رسیدن به توافقی متعادل ذیل برجام فراهم کند. اجرای این سناریو عقلانی تر به نظر می‌رسد، چرا که اروپا به خوبی می‌داند سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران با شکست مواجه شده و قدم گذاشتن آن در مسیری مشابه، معامله‌ای با حاصل جمع صفر را رقم خواهد زد. برچسب ها: اروپا ، ایران ، برجام

منبع: خرداد

کلیدواژه: اروپا ایران برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۷۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلانتری: دانشجویان هسته‌های مقاومت را در بطن آمریکا شکل دادند + فیلم

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم: جنبش دانشجویی در ایران و جهان تاریخچه قابل دفاعی در جهت کشف حقیقت، آزادی و استقلال دارد، با ادبیات مختلف در اقصی نقاط عالم. مخاطب اصلی پیامبران، جوانان جبهه حق بوده‌اند، از شما دانشجویان عزیز تا دانشجویانی که هسته‌های مقاومت را در بطن آمریکا شکل دادند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در اختتامیه سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی«تیتر۱۳» در دانشگاه فردوسی مشهد:
جنبش دانشجویی در ایران و جهان تاریخچه قابل دفاعی در جهت کشف حقیقت، آزادی و استقلال دارد، با ادبیات مختلف در اقصی نقاط عالم. مخاطب اصلی پیامبران، جوانان جبهه حق بوده‌اند، از شما دانشجویان عزیز تا دانشجویانی که هسته‌های مقاومت را در بطن آمریکا شکل دادند.

جان‌مایه مشترک جنبش دانشجویی، حقیقت‌طلبی و آزادی‌خواهی است. از جنبش ۱۹۶۸ در فرانسه و آلمان تا جنش‌های دانشجویی ایران در جهت تثبیت آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب. این تاریخ پرافتخار ناشی از روح پاک و خداجوی جوانانی است که در دانشگاه‌ها در پرتو اندیشه‌های متعالی صیقل دادند.

جنبش دانشجویی بعد از ۱۹۶۸ به لطایف الحیل سرکوب شد. نظام سرمایه‌داری با تمهیدات نهادی و ساختاری توانست این جنش را در درون خودش مضمحل کند. این خواست دولت مستکبر بود تا با صنعت سرگرمی بسیاری از انرژی‌های جوانی در مسیر انحرافی سامان یابد و آرمان‌های بلند دانشجویی که اساس دنیای بدون ظلم را شکل می‌دادند، به حاشیه رفت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


 مسئله فلسطین محور بازسازی جنبش دانشجویی در این دهه می‌شود و به جنبش ضدسلطه و ضداستکبار تبدیل خواهد شد/ باید هسته‌های مقاومت را در بطن جوامع تکثیر کنیم

انقلاب اسلامی در ملت‌هایی که دنبال رهایی از ستم و سلطه بودند تاثیرات شگرفی داشت اما واقعیت این است که سیاست‌های عادی‌سازی روایط توسط دولت‌های پس از جنگ، بسیاری از پتانسیل‌های جنبش دانشجویی را که می‌توانست مناسبات را در سطح منطقه و جهان رقم بزند را به درون معطوف کرد و مانع گسترش این ظرفیت‌های عظیم شد.

در تمام طول تاریخ مسئله فلسطین همواره یکی از مسائل اصلی جنبش دانشجویی در ایران و جهان بوده است. علی رغم تمامی ابزارها برای سرکوب این مطالبه، مسئله غزه و فلسطین تبدیل به مسئله محوری جریان‌های دانشجویی در اقصی نقاط عالم شد.

در یک جنگ نابرابر رسانه‌ای هستیم و دست برتر با دشمن است. در جبهه رسانه‌ای ضعف داریم. در قیاس با جبهه دشمن که مالکیت عظیم رسانه‌ها را برای مدیریت اذهان عمومی از طرق مختلف در دست دارد. شبکه دانشجویی حمایت از مردم فلسطین و هسته‌های مقاومت را باید شکل دهیم. توان دانشجوهای ما در بطن جوامع تکثیر شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ناصر الخلیفی: توپ نمی‌خواست وارد دروازه دورتموند شود؛ فوتبال گاهی اوقات ناعادلانه است
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • کلانتری: دانشجویان هسته‌های مقاومت را در بطن آمریکا شکل دادند + فیلم
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ مدیریت بحران، محتمل‌ترین نتیجه سفر
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ ماموریت دیپلماتیک مدیرکل آژانس در روزهای طوفانی منطقه/ مدیریت بحران؛ محتمل ترین نتیجه سفر
  • تیم بزرگ باید در اروپا بازی کند، کاش برسیم! ‏
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم